IF Kilkameratene

Tips og diverse

Tips og diverse

Husk at medlemmer har rabatt på ski, skiutstyr og andre varer hos G-SPort i sentrum. Bruk klubbkortet ved handel (feks hvis du skal fylle en smørekoffert).

 

For tips om hva man bør ha av smurning og hvordan man med enkle grep kan stelle skiene sine - last ned vedlegget "SMØREKOFFERT" til høyre.
Følgende er sakset fra Nittedal IL som har laget denne veilederen:

"Hei Skivenner! 
I samarbeid med smøresjefen i Norges Skiforbund, Knut Nystad, har vi i Skigruppa i Nittedal jobbet med å utvikle en egen «Smørekoffert» for små og store skiløpere i Nittedal. «Smørekofferten» er et dokument der vi presenterer et nøye håndplukket utvalg av de beste skismurninger, annet utstyr du bør ha, samt gir meget konkret og klar veiledning på hvordan ski skal «preppes» og smøres før skirenn. 
  
Målet med «Smørekofferten» er følgende:

  • Øke skigleden hos små og store gjennom å gjøre skismurning til noe enkelt og lett forståelig for alle.
  • Gi utøvere og foreldre konkrete forslag til den beste skismurningen som finnes for de ulike føretyper.
  • Gi utøvere og foreldre tips om annet relevant utstyr som er greit å ha.
  • Gi utøvere og foreldre veiledning på hvordan man «prepper» ski før skirenn/trening.
  • Sikre at både barn og foreldre får bedre kunnskap om de få smurningene man strengt tatt trenger, og at man reduserer frustrasjonen og frykten for hvor vanskelig det er å smøre.

  
Vi understreker at det aldri finnes noe eksakt fasitsvar på hvilken smurning som til enhver tid fungerer best, men at dette er produkter som alltid vil være blant de aller beste. Det vi kan garantere er at disse smurningen representerer smurning som i mange år har vært svært bra, og som regelmessig blir benyttet av våre landslagsløpere. For å sikre personlige preferanser har vi også åpnet for at alle bør ha med seg 1-2 egne favoritter som man selv synes fungerer godt på enkelte fører. Og merk: GOD GRUNNJOBB GIR GODT RESULTAT! 
  
«Smørekofferten» (Dokumentet vedlagt) vil også bli lagt ut på hjemmesidene våre, og kan selvsagt gjerne deles med skivenner alle andre steder i landet! Som foreldre er det også viktig at vi allerede fra starten involverer barna i det å smøre og ta vare på egne ski. Selv 7-8 åringene klarer helt fint å smøre blå ekstra om de får lov!! 
  
Vår samarbeidspartner Glømmi Sport er informert om «Smørekofferten», og har lovet å ha tilstrekkelig mengder av smurningen i butikken. 
  
Avslutningsvis ønsker vi alle en god vinter, forhåpentlig kommer snøen snart!! 
  
Skihilsen fra Skigruppa v/Geir Skari "

 

IF Kilkameratene - stiftet 1938

Postadresse: Postboks 3 9415 Harstad

Besøksadresse: Kilkamveien 103, 9415 Harstad

 

Tilbakemeldinger eller forslag til forbedringer av våre nye nettsider sendes til lars.lian@kilkam.no

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift